Docent webdesign / interaction design

Ruben Olislagers is een zeer ervaren docent in het vak webdesign, interaction design en UX design. Hij geeft al vele jaren les en heeft een eerstegraads bevoegdheid tot docent. Bij internetopleider LECTRIC is hij uitgeroepen tot docent van het jaar op basis van de meest positieve evaluaties van de cursisten. Bij zijn webdesign bureau Design al dente heeft hij de nodige praktijkervaring opgedaan, onder meer als internetstrateeg, interaction designer, UX designer, visual designer en front-end web developer.

 

Conceptfase webdesign

De webdesign en interaction design cursussen van docent Ruben Olislagers zijn zeer praktijkgericht en direct toepasbaar. De cursus kan geheel op maat gemaakt worden. Wilt u vooral uitgebreid advies voordat u een website laat bouwen dan kan dat in één of twee dagen. U bent dan op de hoogte van alle nieuwe mogelijkheden op het gebied van internet en wordt een beter gesprekspartner met uw webdesignbureau. U kunt dan bijvoorbeeld zelf uw zoekwoorden bepalen en controleren of er daadwerkelijk op gezocht wordt. Ook leert u om uw bezoeker te overtuigen door middel van de psychologie achter de website. Hieronder leest u wat er in de cursus aan bod komt.

 

Inhoud webdesign en interaction design / UX design cursus:

 • Wat zijn de fases/stappen
 • Internettermen
 • Schermresoluties
 • Responsive design
 • Webrichtlijnen volgens het W3C
 • Nieuwe ontwikkelingen
 • Concept schrijven / Internetstrategie
 • Zoekmachine-optimalisatie SEO
 • Structuurschema / Flowchart
 • Voor- en nadelen van verschillende CMS-systemen
 • Indeling van de site bepalen (wireframes)
 • Gebruiksvriendelijkheid (usability)
 • Conversie optimalisatie
 • De bezoeker overtuigen (persuasive design)
 • En heel veel tips aan de hand van voorbeelden

 

De eerste dagen van de webdesign cursus zijn ook zeer geschikt als u interesse heeft in het vakgebied internetstrategie of interaction design. De training kan ook uitgebreid worden naar vier dagen zodat er dieper wordt ingegaan op interaction design, usability en conversie optimalisatie.

 

Websites zelf ontwerpen

Als u zelf de website wil leren ontwerpen dan heeft u kennis van Adobe XD of Sketch App nodig. Ook dit kan de docent Ruben Olislagers u leren. Heeft u al kennis van een ander pakket zoals Photoshop, maar u mist enkel nog de stap naar het maken van een webdesign in Photoshop dan kan dit onderdeel verkort worden aangeboden.

 

Gevoel voor design

Bent u een grafisch ontwerper dan heeft u uiteraard al kennis van vormgeven. Bent u dit niet dan krijgt u van de docent belangrijke tips over webdesign. Maar als u geen gevoel voor vormgeven heeft, zult u niet snel een professioneel webdesigner worden. Mensen die dit vak kiezen zijn vaak al hun hele leven creatief bezig en hebben bijvoorbeeld een creatieve opleiding zoals een kunstacademie of een grafisch lyceum gevolgd. Als u gevoel voor design heeft, kunt u na dit onderdeel visual designer worden.

 

Front-end web development

Wilt u leren om zelf een website professioneel te bouwen, dan heeft u kennis van HTML en CSS nodig. Met behulp van het programma Dreamweaver leert u een responsive website te bouwen volgens de huidige webrichtlijnen. Ook krijgt u tips om de site zo goed mogelijk vindbaar te maken voor Google, en u leert met het bekende Bootstrap framework te werken. Deze fase van het webdesign wordt door de front-end webdeveloper gedaan.

 

Programmeren en CMS’en

Webdesign docent Ruben Olislagers is geen programmeur. Wilt u scripttalen leren of zelf een CMS met bijvoorbeeld Wordpress bouwen dan kunt u bij zijn collega's terecht. Uiteraard kunt u ook een andere cursus zoeken bij bijvoorbeeld Competence Factory.

 

Internettrainingen op maat

Ik kan een gehele webdesign opleiding verzorgen van 12 dagen maar geef ook trainingen van 1 dag. De cursussen zijn geschikt voor zowel 1 persoon als voor een grote groep. Voor enkele cursussen geldt een maximum van zes deelnemers. Andere kunnen door een grotere groep gevolgd worden. Aan de hand van een intakegesprek neem ik alles met u door en adviseer ik u over de mogelijkheden.

 

Prijs cursus Webdesign per dag

 • Privéles = 490 ex btw ex reiskosten (0,25 per klm)
 • 2 personen = 790 ex btw inclusief reiskosten
 • 3 personen = 990 ex btw inclusief reiskosten
 • 4 personen = 1090 ex btw inclusief reiskosten
 • 5 personen = 1190 ex btw inclusief reiskosten
 • 6 personen = 1290 ex btw inclusief reiskosten

 

Gratis intakegesprek

Bent u op zoek naar een ervaren webdesign of interaction design docent? Wilt u zelf meer kennis zodat u geen foute beslissingen maakt bij het maken of bijhouden van uw site? Wilt u meer omzet halen of uw doelstellingen beter bereiken? Neem dan contact op met docent Ruben Olislagers van Design al dente. Met de juiste kennis blijft u uw concurrentie voor.

gratis intakegesprek


 

Docent Ruben Olislagers geeft ook de cursussen Adobe Photoshop, Sketch en Prezi.

 

Ruben Olislagers is geregistreerd docent bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs CRKBO.

 

 

 

klanten

Hieronder een lijst van bedrijven en organisaties waar docent Ruben Olislagers een webdesign opleiding of een andere cursus voor heeft verzorgd.

Ervaringen

 

‘‘ Ruben legt als docent een prima basis voor het opzetten van websites. Van concept tot ontwerp en realisatie van het front-end. Uiteraard rekening houdend met de eisen voor elke moderne website zoals, HTML5, SEO en responsive design.’’

 

Fong Yuen Chu

Webpublisher at ING

 

‘‘ Ruben Olislagers was mijn leraar tijdens de Leergang webdesigner bij Lectric. Hij is zeer kundig, motiverend, geduldig en heel goed in staat zijn kennis op een prettige en begrijpelijke manier over te dragen.’’

 

Annelies Hoolmans

Owner of SiteTurn webdesign & onderhoud

 

‘‘ Ruben was mijn docent voor de cursus tot Webdesigner. Ruben is een zeer vaardige instructeur. Weet iedereen steeds te motiveren en geeft de juiste tips en tools.
Tijdens de cursus werd het software pakket Adobe Dreamweaver voorzien van een update die nogal behoorlijk ingrijpende vernieuwing had. Ruben heeft deze vernieuwingen onmiddellijk verwerkt in zijn lessen. Hierdoor kreeg de cursus nog meer waarde.
Indien ik in de toekomst nog een vervolgcursus zou willen volgen dan zou ik dat graag bij hem willen doen.’’

 

Frank Roncken

Opleider Rijinstructeurs en Rij Examinatoren

 

‘‘ Tijdens de leergang Interaction Design heb ik veel geleerd van Ruben. Hij legde de informatie helder en in een duidelijke opbouw uit. De leerstof werd gecombineerd met veel opdrachten, welke gezamenlijk werden besproken. De combinatie van theorie en oefeningen heb ik als zeer prettig ervaren. Ruben is deskundig, geduldig en creatief. Naast zijn vele tips heeft hij mij steeds geïnspireerd met nieuwe ideeën en tools.’’

 

Remco Lamminga

Creatieve en analytische specialist